PETfelt: opheldering over de verschillende benamingen, petvilt, pet felt, pet vilt, pet-felt, pet-vilt

Ben je op zoek naar een duurzame oplossing voor een interieur? Dan is PETfelt misschien wel iets voor jou. Dit gerecyclede vilt wordt gemaakt van plastic PET flessen en kan worden gebruikt als ruimteverdeler, akoestische schermen, wandtegels en nog veel meer. Maar wacht even, heb je wel eens gehoord van petvilt, pet felt, pet vilt, pet-felt of pet-vilt? Met al deze verschillende benamingen kan er wat verwarring ontstaan. Daarom willen we in deze blog opheldering geven over de verschillende benamingen van dit duurzame materiaal en uitleggen waarom het zo'n geweldige oplossing is voor u volgende project.

Gelukkig kunnen we kort en duidelijk zijn: ongeacht hoe je het noemt, of het nu PETfelt, petvilt, pet felt, pet vilt, pet-felt of pet-vilt is, het is allemaal hetzelfde materiaal. Wij noemen het PETfelt. Een duurzaam vilt dat wordt gemaakt van plastic flessen, die helaas vaak terecht komen in afvalbergen in plaats van hergebruikt te worden. Gelukkig kan het verzamelde PET tot korrels verwerkt worden, waarvan we onze PETfelt panelen kunnen maken. Zo maken we van een afvalprobleem een oplossing voor interieurontwerp en akoestiek. Dat is de kracht van PETfelt.

PET_flakes_vlokken

Waarom noemen wij het PETfelt? Het is eenvoudig. Het vilt is gemaakt van gerecycled PET. Dit staat voor polyethyleentereftalaat, het materiaal waarvan veel plastic flessen gemaakt worden. En omdat 'felt' de engelse benaming is voor vilt, was de naam PETfelt een logische keuze. Bovendien geloven wij in de wereldwijde toepassing van dit duurzame materiaal. Daarom kozen we voor de engelse benaming felt.

Hoewel alle benamingen van PETfelt verwijzen naar hetzelfde duurzame materiaal, kunnen er toch enkele aspecten variëren. Zo kan de samenstelling van een PETfelt paneel variëren, met gemiddeld 60-75% gerecycled PET. Ook kan de kleur van het paneel afwijken (wij leveren 37 verschillende kleuren) en kan de dikte variëren. Op onze website, PETfelt.nl, leveren we standaard 9mm dik PETfelt maar dikker materiaal is ook beschikbaar. Dunner materiaal gemaakt van PET bestaat ook, maar dit wordt eerder een stoffig materiaal met andere toepassingen dan ons PETfelt plaatmateriaal.

petfelt_petvilt_panelen

In deze blog hebben we duidelijk gemaakt dat of je het nu petvilt, pet felt, pet vilt, pet-felt of pet-vilt noemt, het allemaal om hetzelfde duurzame materiaal gaat: PETfelt. Gemaakt van gerecycled plastic flessen, biedt het allerlei mogelijkheden voor interieurontwerp en helpt het afvalproblemen aan te pakken. Of je nu op zoek bent naar een oplossing voor akoestiek of decoratie, PETfelt biedt een prachtige oplossing.

We hopen dat we met deze blog de verwarring over de verschillende benamingen van PETfelt hebben opgehelderd en dat we je enthousiast hebben gemaakt voor de mogelijkheden van dit materiaal. Wil je meer weten over de verschillende toepassingen van PETfelt? Bezoek dan onze website PETfelt.nl voor meer informatie en inspiratie.

Terug naar blog