PETfelt montage: van PET flessen tot akoestische oplossing in uw ruimte

In deze blogpost zullen we bespreken hoe je Petfelt (PETvilt) panelen op een efficiënte en professionele manier kunt monteren.

Het plaatsen van deze Petfelt panelen kan eenvoudig worden gedaan door gebruik te maken van een montagekit of koploze spijkers. Maar als je ooit twijfelt over welke bevestigingsmethode het beste bij jouw project past, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er om je te helpen met de juiste oplossing voor jouw unieke project.

Voordat we de twee gangbare manieren om Petfelt te monteren bespreken zijn er eerst een aantal algemene aandachtspunten waarop je moet letten voorafgaand aan de montage:

 • Onze Petfelt panelen worden haaks gemaakt voor een nette afwerking. Dit resulteert in een netto plaatmaat van (maximaal) 2400 mm x 1200 mm. Bruto Petfelt platen zijn ook leverbaar, de afmetingen zijn 2440 mm x 1220 mm
 • Elk Petfelt paneel heeft een voor- en achterzijde, omdat de vezels verschillend georiënteerd zijn. Houd hier rekening mee bij het monteren.
 • Petfelt panelen zijn gemaakt van gerecyclede vezels, waardoor kleurafwijkingen per productiebatch kunnen voorkomen. Controleer de panelen daarom altijd op kleur voordat je ze installeert of verwerkt.
 • Voor grotere oppervlakken raden we aan om de panelen bloksgewijs met kleinere afmetingen toe te passen voor een egaal kleuroppervlak. Een andere optie is om de scheiding tussen de platen te accentueren met een facetafwerking.

Methoden 1: Montage kit

We raden aan om gebruik te maken van polymeer lijm kit, zoals bijvoorbeeld Griffon Poly Max High Tack (of een equivalent). Het is altijd verstandig om deze lijm eerst uit te proberen voordat je hem toepast voor een optimaal resultaat. Een voordeel van een polymeer lijm is dat je grote oppervlakken eenvoudig kunt lijmen en nog steeds de plaatsing kunt aanpassen omdat de lijm niet direct uithardt. Dit zorgt ervoor dat je de installatie perfect kunt afstellen voor een prachtig eindresultaat.

petfelt_montage_kit

Stappen voor het monteren van Petfelt met montagekit

 1. Voorbereiden van het oppervlak: zorg voor een egale ondergrond.
 2. Rangschikken (optioneel): Bepaal het patroon of de kleurvolgorde en voorkom een foute montage volgorde. Houdt ook rekening met de vleugrichting en de voor- / achterkant van de plaat.
 3. Aftekenen: het kan handig zijn om een aantal referentie markeringen op de wand aan te brengen ter indicatie voor de plaatsing van de panelen.
 4. Kitten: Volg de gebruiksinstructies voor de desbetreffende kit voor het aanbrengen van de lijm op de panelen.
 5. Plaatsen: breng het paneel aan van onder naar boven. Het kan handig zijn om afstandhouders te gebruiken.
 6. Aandrukken: druk het paneel stevig tegen de ondergrond en zorg ervoor dat de hoeken en randen goed aangerukt zijn.
 7. Drogen: Laat de montage kit drogen volgens de instructies van de fabrikant (droogtijden kunnen variëren).

Methode 2: Tacker (koploze spijkers)

Het gebruik van een tacker en de koploze spijkers is de snelste manier om de PET Felt-panelen te installeren. De spijkers zullen niet nadrukkelijk opvallen omdat ze tussen de vezels verdwijnen. Als je echter goed kijkt blijven er wel kleine gaatjes zichtbaar.

petfelt_montage_koplozespijkers

Stappen voor het monteren van Petfelt met koploze spijkers

 1. Frame: Creëer een stevig frame en zorg dat deze waterpas staat
 2. Aanbrengen van de panelen: Breng de panelen voorzichtig aan met een tacker, zorg ervoor dat de druk niet te hoog is, anders kunnen de nieten of spijkers door het materiaal heen gaan.
 3. Hoek: Voor extra grip, tack de koploze spijkers onder een hoek van ± 45˚ in het materiaal. Dit zorgt voor een extra stevige installatie.

We hopen dat deze informatie over de montage van Petfelt panelen je helpt bij het creëren van een prachtige ruimte. Of je nu kiest voor de snelheid en efficiëntie van koploze spijkers of de precisie van een montagekit of een andere methoden wij zijn ervan overtuigd dat je een geweldig resultaat zult behalen.

Mocht je behoefte hebben aan extra hulp of wilt u een complexere toepassing of groot project realiseren, dan bieden wij ook professionele montageservice. Onze ervaren montageteams zijn gespecialiseerd in de installatie van Petfelt en garanderen een snelle en efficiënte service, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij wensen je veel succes bij het creëren van een prachtige ruimte met Petfelt panelen!

Terug naar blog